5 tõde kodu soojustamisest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meistriklubi.ee

Hõredate seintega maja, sauna või suvila soojustamise või renoveerimisega saab hakkama iga töökas peremees! Avaldame 5 tõde seina, põranda ja katuse soojustamisest.

  1. Küttearved poole väiksemaks

Jah, see on võimalik! Kvaliteetne soojustus ning korrektne paigaldustöö on investeering hoolimata sellest, kas tegemist on kodu, suvemaja või saunaga. Ent see investeering tasub end ära õigepea, sest korralik soojustus aitab muuta igakuised küttearved kuni 50% soodsamaks.

  1. Õige materjal viib soovitud tulemuseni

Soojustusmaterjalide omaduste erinevusest lähtuvalt tuleb soojustusmaterjali valikul lähtuda paigalduskohast ehk objekti kasutusotstarbest, sest vale toote kasutamine võib kaasa tuua hoopis vastupidise tulemuse. Vähenõudlike eluruumide puhul kasutatakse rullvillasid, alaliste ruumide puhul aga plaatvillasid.

  1. Väljast sisse või seest välja?

Kui soojustamist vajavale põrandale on ligipääs ka altpoolt, näiteks keldrist, saab soojustuse paigaldada põrandakatet eemaldamata. Seinte puhul tuleks soojustamist võimaluse korral teostada alati väljastpoolt sissepoole. Vastupidisel juhul, kui välis- ja siseõhu temperatuuride erinevus on suur, võib õhus olev niiskus seinatarindis kondenseeruda ja endaga kaasa tuua hallitusseente leviku, mis ajapikku konstruktsioone hävitama asuvad.

  1. Katus on maja kroon

Maksimaalse soojapidavuse saavutamiseks tuleb kindlasti renoveerida katuse soojustus, sest soe õhk tõuseb alati üles ning suure tõenäosusega püüab siis leida tee majast välja katusetarindi kaudu. Katuse soojuspidavaks renoveerimine on soojustustööde tähtsaim etapp.

  1. Soojustustööd ei oota rannailma

Hoolimata ilmastikutingimustest on soojustamine võimalik aasta läbi, oluline on töötsooni temperatuur hoida vähemalt +1 kraadi ja õhuniiskus üle keskmise.

Rohkem nippe ja tarkuseid iseseisvaks soojustustööks leiad siit: www.meistriklubi.ee

Artiklis kasutatud tooted:

  1. Soojustusmaterjalid
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles