Aiatehnika vastavalt vajadusele ja rahakotile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bauhof

Kevad on täies hoos ja aiatöödeks on sisse pandud viies käik, mis tihti tähendab uue aiatehnika soetamist, sest vanad on alla andnud või on lihtsalt vajadused muutunud. 

Hoolimata sellest, et turule on tulnud kõiksugu vinget aiatehnikat, mis ka iseseisvalt aias toimetada suudab, teeb kõige paremini töö ära ja meele rõõmsaks just see tööriist, mis on poest kaasa toodud arvestades tegelikku vajadust.

Hekilõikuri puhul tuleb kindlasti mõelda, kas lärm, mida masin tekitab, võiks naabritevahelisi pingeid tekitada, kas töötegemisel on voolu ühendamise võimalus olemas ja kui kõrgeid oksi tuleb lõigata ning kas disain või kaal mängivad olulist rolli?

 

Niidukite maailmas orienteerudes tuleb väga täpselt mõelda, kas niidetakse linnaaias või maakohas, kas eelarve on pigem 100 või 800 eurot, kui palju on vaja manööverdada, kas niitmise ajal oleks tarvis kohvitops hoidjasse asetada või on hoopis olulisem muru kogumise võimalus?

 

Ja loomulikult peaksid suurema krundi omanikud kaaluma murutraktori ostmist, sealjuures oma vajadusi hinnates alates manööverdamisvõimalustest kuni armatuurlaua olemasolu ja mootori müratasemeni välja.

Rohkem nõuandeid leiad meistriklubi blogis.

 

Artiklis kasutatud tooted:

  1. Hekilõikurid
  2. Niidukid
  3. Murutraktorid
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles